• iroda@weblapfejlesztes.com
  • +36-20-250-85-88
  • 1148 Budapest, Adria sétány 10/c
  • Magyar
  • English

WeblapFejlesztes.com - A weblapfejlesztés folyamata

A weblapfejlesztés folyamata

Ez hosszú lesz!      
Nem ez az oldal, hanem a folyamat, amíg egy jó weboldal elkészül.      
Egy jó weboldal nem rendelhető meg a "sarki" webshop-ban.      

Nem elegendő, ha elmondjuk egyszer mit szeretnénk látni, a Fejlesztő cég visszavonul a varázslaborjába és egy idő után kész is a weboldal.      
A weboldal fejlesztés egy összetett művelet, amelyben mindkét félnek (Megbízó és Fejlesztő) folyamatosan és tevékenyen részt kell vennie!      

Mi úgy gondoljuk, hogy egy jó weboldal csak akkor tud megszületni, ha a következő ügymenet mellett haladva dolgozik rajta mindkét fél:

Előzetes egyeztetés, igények felmérése

Minden esetben a legelső lépése egy weblap elkészültének egy előzetes személyes egyeztetés, ahol fel tudjuk mérni Megbízóink elképzeléseit, ötleteit, igényeit.    
Ez egy körülbelül egy - két órás, kötetlen beszélgetés, mely alatt egyeztetünk mindent annak érdekében, hogy árajánlatot tudjunk adni.

Árajánlat, megrendelés

Az egyeztetésen elhangzottak alapján elkészítjük a teljes körű, minden részletre kiterjedő árajánlatunkat.

Tervezés

Közösen, ténylegesen megtervezzük a weboldalt a tartalmi elemektől kezdve, a grafikai arculaton és a működésen át egészen a keresőoptimalizálásig, azaz, hogy mit és hogyan szeretnénk elérni.

Szövegi tartalmak elkészítése

Alapvetően azt szoktuk javasolni, hogy Megbízóink ebben a feladatban tevékenyen vegyenek részt. Ennek oka, hogy Megbízónk szakterületén nagy tapasztalatra tett szert, ami nekünk (még) nem biztos, hogy a rendelkezésünkre áll.      
Ez a weboldal fejlesztésének ma már az egyik, ha nem a legfontosabb része.      
Ha azt szeretnénk, hogy a kész weboldal jól szerepeljen a keresőkben és e mellett a megjelenése is tökéletes legyen, akkor ezt a munkafolyamatot még a legelején és sok energia befektetésével lehet elérni.

Grafikai arculat megtervezése

Az egyeztetett elvek alapján kollégáink elkészítik a weboldal grafikai arculatának tervét, melyet közösen egyeztetve a végleges külalakra hozunk.

Weboldalfejlesztés

A legtöbb ember, ha webfejlesztés szót hallja, akkor a teljes folyamatból csak erre a feladatra gondol. Pedig ez „csak” egy része a teljes weblap fejlesztésének.      
Kollégáink immáron a rendelkezésükre álló szükséges anyagok birtokában elkészítik, lefejlesztik a megbeszélt weboldalt.

Végső ellenőrzés, beüzemelés

Ezek után a Megbízóink és Csapatunk ellenőrzi a kész weboldalt a legapróbb részletekig bezárólag.      
Amennyiben minden a helyére került, kollégáink élesítik a kész weboldalt.

Keresőoptimalizáció (SEO)

Nem varázslat! Sok-sok munka, energia.      
Habár itt, mint a folyamat külön részfeladataként soroljuk fel, valójában a keresőoptimalizálás végig kíséri a teljes folyamatot és minden részfeladat folyamán foglalkozni kell vele.

Üzemeltetés, utógondozás

Cégünk javasolja, hogy az elkészült weboldalt Csapatunk üzemeltesse és ellenőrizze rendszeresen állapotát, helyezését a keresőkben.      
Így a teljes weboldal hosszútávon egy kézből, hibamentesen és jó eredménnyel tud üzemelni.